Dalış için gerekli malzemeler

18-01-2022 03:56
Dalış için gerekli malzemeler
Deniz ya da su tutkusu olanların büyük hayranlık duyduğu durumlardan birisi su altı dalışıdır. Denizin derinliklerini görmek, balıklarla yüzmek ya da su altında avlanmak oldukça ilgi odağıdır. Profesyonel olarak gerçekleştirilen bu sporda her sporda olduğu gerekli bazı dalış malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. 
 
Dalış ekipmanları hem su altında oluşabilecek olumsuzları önlemek hem de diğer takım arkadaşlarınız ile iletişimi sağlamak amacı ile oldukça önemlidir. İyi bir dalış için gerekli ekipmanlar: 
 
  • Dalış Elbisesi
Dalış elbisesi ya da balık adam elbisesi olarak adlandırılan su altı kıyafeti, uzun süreli bir dalış için büyük öneme sahiptir. 2 - 8 mm arasında kalınlığı değişmektedir. En büyük özelliği derin sular altında vücut ısısını korumasıdır.  Üretim malzemesi hafif süngerimsi yapıdadır. Dalış sırasında kıyafet üzerinde bulunan küçük gözeneklerden su girer ve vücut ısısı ile eşit hale gelir. Sürekli sirkülasyon olmayacağından dolayı dalgıcın üşümesi engellemiş olur. 

Not: İçeriye giren suyun soğumaması için üzerine tam oturan kıyafet tercih etmelisiniz.
  •  Dalış Gözlük
Kimine göre dalış gözlüğü kimine göre ise maske olarak adlandırılır. Kullanım amacı, su altındaki görüşü net şekilde sağlamaktır. Yapılacak dalış türlerine göre dayanıklı olması tavsiye edilir. Aksi halde basınç ve tuzlu su kaynaklı olarak olumsuzluklar yaşanabilir. Rahat kullanım ve su geçirmemesi için yüze tam oturan bir maske kullanılmalıdır.
  • Palet
Paletler, dalış esnasında ayaklara takılan bir nevi deniz ayakkabısı gibi düşünebilir. Çeşitli tipleri ve kullanım amaçları vardır. Şekli ördek ayağına benzeyen paletler; dalışın süresi, nerede yüzüleceği, ortam gibi durumlara göre seçilmelidir. 
  •   Snorkel
Kafanızı suyun dışına çıkmadan nefes almanıza yarayan kıvrımlı borudur. Uzun ve geniş çaplı snorkeller nefes almayı zorlaştırdığı için tavsiye edilmezler. 2 parçadan oluşurlar. 
  •  Başlık
Dalgıç kıyafetinin kafayı koruması için ekidir. Bazı elbiselerde bulunmayabilir. Bu yüzden ekstra satın alımı gerekebilir. Akıntısı yüksek, soğuk ve kış ayı dalışlarında kesinlikte kullanılması tavsiye edilir. Kafa sıcaklığını korumak için son derece önemlidir. 
 
  •  Ağırlık kemeri
Dalgıçların yüzerlik kazanması için kullanılır. Kişinin kemeri kolay şekilde açıp kapaması oldukça önemlidir. Kullanılacak ağırlık yeni başlayan dalgıçlar için hemen tespit edilemeyebilir. Deneme ile kendinize en uygun ağırlığı bulabilirsiniz.
 
  •  Sualtı saati
Zaman su altında da hızlı şekilde geçmektedir :) Su altında geçirdiğiniz zamanı görebilmek, süreyi hesaplamak için saatiniz oldukça önemlidir. Dalışlarınızda su altı basıncı olacağı için en az 21 bar dayanıklı saat kullanmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda saatinizin diğer dış etkenlere karşı dayanıklı olması ömrünü uzatacaktır. 
  •  Derinlik saati
Profesyonelleri daha çok ilgilendiren bu ekipmana oldukça ihtiyaç duyulan bir malzemedir. Adından da belli olduğu gibi inilen derinliği göstermektedir. 
  • Dalış bayrağı 
Dalış yapılan yerde kullanılması şart olan flamadır. Dünyanın her yerinde kullanılan evrensel bir kuraldır.  
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.